BEL;  
06 - 3449 3463

Welkom bij Karin's kraamzorg

Laat ik mij eerst even voorstellen, mijn naam is Karin Tanis.
In 2015 heb ik mijn diploma Kraamverzorgende mogen behalen. Daarmee ging een lang gekoesterde wens in vervulling.
Als moeder van 5, inmiddels volwassen, zonen en oma van 3 kleinkinderen weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om een goede kraamverzorgende te hebben.


Mijn werk is mijn passie.
Ik geniet van elk gezin en elke dag dat ik daarbij aanwezig mag zijn.
De zorg voor moeder en kind ligt mij na aan het hart en wat is er mooier om ouders te mogen helpen en wegwijs te maken naar de zelfstandige zorg voor hun kindje. Vooral bij de begeleiding van borstvoeding komt mijn liefde voor dit vak volledig tot zijn recht en ik mag mijzelf dan ook sinds 2018 gecertificeerd borstvoedingscoach noemen.
Ik weet mij goed aan te sluiten bij de behoeften van jou/jullie en je/jullie gezin. Tijdens de kraamweek vertel ik je wat nodig is over de voeding en verzorging van je kindje. Dit alles met het doel de zelfstandige zorg voor je baby en/of gezin te realiseren.


In september 2020 heb ik het besluit genomen om per 1 maart 2021 verder te gaan als zzp’er. Ik ben zowel beschikbaar voor de volledige kraamperiode als voor 1 of meerdere dagen. Tevens ben ik oproepbaar voor assistentie bij de bevalling in het ziekenhuis en heb ik veel ervaring met thuisbevallingen.

Mijn werkgebied strekt zich uit van Goeree-Overflakkee, Voorne Putten, Hoekse Waard tot en met Rotterdam. Ik ben ook bereid om te werken in de omgeving van Ridderkerk en Dordrecht als het om enkele dagen gaat.
Ik ben ingeschreven bij de KVK en KCKZ en ik ben verzekerd voor beroeps aansprakelijkheid en rechtsbijstand.


Mijn thuis situatie laat toe dat ik flexibel inzetbaar ben, ik kan dus op elk moment worden opgeroepen. Ik ben dag en nacht goedbereikbaar.
Ik beschik over eigen vervoer en woon centraal in het door mij gekozen werkgebied.

In mijn vrije tijd mag ik graag;

Wandelen aan zee en reizen naar eilandengroepen over de hele wereld waar ik graag ter plaatse deelneem aan vrijwillgers werk. Verder lees ik graag historische verhalen, hou ik van koken en bakken en vaar ik graag met onze eigen boot door Nederland.


Ziekenhuis in Tamale

Waar de kindjes nog worden ingebakerd

Ghana:

In februari 2020 heb ik als vrijwilliger voor de organisatie 'Vrijwillig Wereldwijd' als kraamverzorgende
op de Labour Ward en High Care Baby afdeling mee mogen werken in het Central Hospital van Thamale in Ghana. Echt een ervaring om nooit te vergeten.


Vrouwen uit de omgeving en de stad zelf komen hier naar toe om te bevallen. De omstandigheden waarin dit gebeurd zijn niet te vergelijken met Nederland. Het ontbreekt aan van alles, niet alleen aan hygiëne en materialen, maar helaas ook aan aandacht, liefde en genegenheid waarmee wij onze patienten omringen. De hardheid van het leven is terug te zien in de dagelijkse zorg. Maar gelukkig staat er ook een nieuwe generatie verloskundigen en verzorgende klaar met oog voor het welzijn van de moeders.
Het was de eerste dagen echt omschakelen voor mij en ondanks de gebrekkige omstandigheden heb ik er een geweldige tijd beleefd. Een tijd waarin ik veel mooie kindjes heb zien geboren worden en heb mogen laten zien wat genegenheid en aandacht doet voor een moeder.


Naast het werk op de Labour Ward mocht ik ook werkzaam zijn op de neonatologie en highcare afdeling. Vooral op het gebied van de borstvoeding kon ik moeders en personeel bijstaan met advies en soms zelfs heel praktisch door van lege plastic flesjes desinfectiemiddel met behulp van wat slangetjes en tape een voedingshulpset te maken.

Naast dat dit een blijvende indruk op mij heeft gemaakt ben ik dankbaar voor het goede zorgsysteem in Nederland en voor de blijvende contacten met de zorgverleners aldaar.